/* Player */
Farmacistul tau

 

<-Inapoi la Preparate

 


DESPRE TESCOVINA


Ce este tescovina?
tescovina

Ce este tescovina? Este un amestec de coji, pulpă și semințe de struguri roșii rezultat în urma procesării strugurilor în vederea obținerii mustului care prin fermentare se transforma în vin. De cele mai multe ori, din ea se face țuică, se dă la păsări sau animale, se aruncă.

Calităţi terapeutice resveratrol tescovina boasca

Tescovina este o adevărată "mină” de resveratrol, cel mai puternic antioxidant natural descoperit până în prezent, şi care preia o mare parte din calităţile terapeutice ale acestuia. Antioxidanţii sunt substanţe care împiedică atacul moleculelor numite "radicali liberi” asupra celulelor şi ADN-ului din organismul uman. Din acest motiv, preparatele pe bază de tescovină au capacitatea de a preveni degradarea tuturor tipurilor de celule existente în corp, grăbind totodată regenerarea ţesuturilor datorita acestui polifenol numit resveratrol.
Astfel, deghizată într-o apariţie modestă, tescovina ne apără de boli şi echilibrează funcţiile vitale, încetinind îmbătrânirea.
Remediile pe bază de tescovină au efecte benefice atât asupra inimii, cât şi a vaselor de sânge. Cu puternice proprietăţi vasodilatatoare, reglează nivelul colesterolului şi previn accidentele vasculare.
Concluziile oamenilor de ştiinţă declară resveratrolul, prezent din abundenţă în coaja şi pulpa strugurilor roşii, drept cel mai eficient protector cardiovascular care poate fi găsit în natură, fiind de 50 de ori mai puternic decât vitamina E.

Utilizările tescovinei
A. Pentru uz intern
1. Pulberea

Se obţine simplu, prin măcinarea cât mai fină a tescovinei uscate şi cernute. Se consumă câte o linguriţă, de trei ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă, prin simpla înghitire, pulberea nefiind rea la gust. Pentru cei mai mofturosi, se poate amesteca cu un suc natural sau miere.
Tescovina uscată şi măcinată este recomandată şi bolnavilor de diabet, deoarece zahărul conţinut de struguri a trecut în must. Resveratrolul şi celelalte principii active din boasca îmbunătăţeste metabolizarea glucidelor din organism şi reprezintă un bun adjuvant în tratament. Acesta este de fapt marele avantaj al tescovinei: te poţi bucura de calităţile vindecătoare ale strugurilor roşii, fără să consumi zahăr sau vin!

2. Tinctura din tescovină

Contine de 8 ori mai mult resveratrol decât vinul. Poţiunea reprezintă un adevărat elixir care încetineşte îmbătrânirea şi ţine la distanţă bolile ce apar odată cu înaintarea în vârstă.
Mod de folosire: de 2 ori pe zi cate 30 pic. timp de cateva luni de zile

3. Siropul de tescovină împotriva avitaminozei

Lipsa vitaminelor şi incapacitatea organismului de a le asimila pot fi îndepărtate prin prepararea unui sirop. Se prepară simplu, amestecând 100 g tescovină uscată și mărunțită foarte fin cu 100 g miere de albine şi 200 ml suc natural de portocale. După omogenizare, siropul se păstrează în frigider.
Este recomandată o cescuta pe zi, cel putin 20 zile pe lună.

4. Capsule semen vitis vinifera

contin seminte micronizate de struguri rosii ele avand concetratia cea mai mare in resveratrol
Se folosesc 2 cps. pe zi timp de cel putin 3 luni de zile

B. Pentru uz extern
1. Cataplasme cu tescovină şi argilă

Tescovina uscată, mărunţită foarte fin, se amestecă cu argilă şi ceai troscot pana la obţinerea unei paste care se întinde pe o fâşie de tifon şi se aplică pe zona afectată, fără a bandaja strâns. Pentru un efect maxim, cataplasma se ţine cel puţin 30 de minute, timp în care este strict interzis efortul fizic.
Ce vindecă: calmează durerile provocate de artroze, varice, contuzii.

2. Preparate cosmetice

Tescovina poate fi şi o nepreţuită sursă de frumuseţe, un adevărat elixir pentru tenul uscat şi ridat, care şi-a pierdut luminozitatea. Industria cosmetică a profitat din plin de calităţile terapeutice ale strugurilor roşii, care, alături de afine, constituie principala sursă de extragere a moleculei antiîmbătrânire.
Simplu de preparat, ieftine şi poate mai eficiente decât alte proceduri cosmetice, măştile pe bază de tescovină sunt la îndemâna oricui.

a. Masca din tescovină şi castravete

îndepărtează petele de pe faţă şi aduce strălucire tenului. Se prepară amestecând 30 g de tescovină proaspătă si foarte fin măcinată cu suc de castravete până se obtine o pastă moale care se aplică pe faţă şi gât, evitând zona ochilor. După 20 de minute se îndepărtează cu apă călduţă.

b. Masca din tescovină şi argilă

pentru faţă are proprietăţi detoxifiante, calmante şi nutritive. Se prepară simplu, tescovina foarte fin măcinată împreună cu o cantitate egală de argilă se amestecă cu apă călduţă până la obţinerea unei paste, care se poate întinde uşor pe faţă. Se poate adăuga si putină miere.
Se aplică seara, pe tenul curat, se ţine 30 minute după care se spală.

Nota:

Amanunte despre tescovina puteti gasi in revista Formula As nr.1086 din 2013

Articol preluat si de Realitatea.

 

Pret capsule: 60 cps = 20 lei; pulbere: 150g = 20 lei

 

 

"Farmacistul Bobaru - farmacistul tău şi al familiei tale"

 

 

 

 

<-Inapoi la Preparate